maart 1, 2017

5 Handige Google Chrome Sneltoetsen

Een hoop mensen gebruiken dagelijks een webbrowser op hun computer. Wij hebben specifiek Google Chrome uitgekozen omdat deze door veel mensen in gebruik wordt genomen. Echter zijn er een aantal sneltoetsen voor deze webbrowser die het gebruik misschien wat makkelijker kunnen maken.

Sneltoets 1

“SHIFT + CTRL + T”

Dit is misschien nog wel een van de belangrijkste om te kennen. Deze sneltoets opent namelijk opnieuw de laatst gesloten tabbladen. Heeft u dus per ongeluk iets afgesloten wat belangrijk was en toch nog even die pagina nodig die u net had afgesloten? Druk dan deze drie knoppen tegelijk in.

Sneltoets 2

“F11”

Zodra deze knop wordt ingedrukt, gaat Google Chrome in fullscreen. Dit is erg handig voor als u de gehele webpagina wilt bekijken zonder al die extra balken. Om weer uit fullscreen te gaan, drukt u dezelfde knop nogmaals in.

Sneltoets 3

“ALT + Enter”

Als u in de adresbalk een website in heeft getypt en deze toetsencombinatie indrukt,  dan opent de ingetypte website in een nieuw tabblad.

Sneltoets 4

“Home/End”

Het gaat hier om twee verschillende toetsen, Home & End. Als u de Home toets indrukt, gaat u direct naar de bovenkant van de website en als u End indrukt, dan gaat u direct naar de onderkant van de website. Handig dus als u geen zin heeft om dat hele eind te scrollen!

Sneltoets 5

“CTRL + E”

Zodra u deze toetsen tegelijk indrukt, zoekt u direct in de adresbalk met Google. Een andere optie is om op de adresbalk te klikken en hier direct uw zoekopdracht in te voeren.

Wij hopen dat u veel heeft gehad aan deze tips, indien u nog vragen heeft
kunt u ons altijd mailen naar info@basicpc.nl
Indien u een afspraak wilt maken voor een cursus of computerhulp aan huis, dan kunt u hier klikken