februari 23, 2017

10 Windows sneltoetsen die u (mogelijk) nog niet kent

Een hoop mensen gebruiken dagelijks hun computer, echter zijn er een hoop sneltoetsen die niet gebruikt worden of die mensen niet kennen. Daarom hebben wij een lijst opgesteld van 10 handige sneltoetsen die het gebruik van de computer wat makkelijker kan maken!

Sneltoets 1

“Windows toets + X ”
Deze sneltoets opent een klein menu in de hoek van uw scherm, waarmee u gemakkelijk veel gebruikte Windows menu’s kunt openen.

Sneltoets 2

“Windows-toets + L”
Met deze sneltoets kunt u heel gemakkelijk de computer vergrendelen. Handig als er bijvoorbeeld huisgenoten zijn die nog wel eens de achtergrond willen veranderen als u weg bent.

Sneltoets 3

“Alt + Tab”
Deze is misschien wel een van de bekendste, we noemen hem toch omdat die handig is. Door middel van deze sneltoets krijgt u een overzicht te zien van de programma’s die actief zijn op de computer, hiervoor dient u deze knoppen wel ingedrukt te houden. Drukt u ze één keer snel in, dan wisselt Windows naar het vorige programma.

Sneltoets 4

“Windows-toets + Prt Scrn”
Met deze toetsencombinatie maakt u een schermafdruk die direct opgeslagen wordt in: Afbeeldingen –> Schermopnamen. Handig als u bijvoorbeeld even iets wilt onthouden.

Sneltoets 5 (Windows 10)

“Windows-toets + CTRL + D”
Met deze combinatie maakt u een nieuwe lege desktop aan. Dit is bijvoorbeeld handig als u erg georganiseerd te werk gaat. Lees sneltoets 6 en 7 voor meer informatie hierover.

Sneltoets 6 (Windows 10)

“Windows-toets + CTRL + Pijltjestoets rechts/links”
Met deze combinatie kunt u wisselen tussen de desktoppen die u met sneltoets 5 heeft gecreëerd.

Sneltoets 7 (Windows 10)

“Windows-toets + Tab”
Deze combinatie lijkt op sneltoets 3, het verschil is alleen dat u hier ook een overzicht ziet van alle desktoppen die u heeft openstaan. Deze ziet u helemaal onderin het scherm. In ditzelfde menu kunt u ook een nieuwe desktop creëren (rechts onderin),  of deze sluiten. Daarnaast geeft het ook een mooi overzicht van de programma’s die open staan binnen de desktop.

Sneltoets 8

“Windows-toets + D”
Met deze toets kunt u gemakkelijk wisselen tussen uw bureaublad en al uw actieve programma’s

Sneltoets 9 (Windows 8 + 10)

“Windows-toets + Pijltjestoets links/rechts”
Wilt u twee vensters tegelijk zien? Ga naar een programma die open staat en druk dan deze combinatie in. Hiermee split u dan het scherm in tweeën.

Sneltoets 10

“Windows-toets + I”
Met deze toetsencombinatie opent u zeer gemakkelijk het instellingen menu van Windows.

 

Wij hopen dat u veel heeft gehad aan deze tips, indien u nog vragen heeft
kunt u ons altijd mailen naar info@basicpc.nl
Indien u een afspraak wilt maken voor een cursus of computerhulp aan huis, dan kunt u hier klikken